Филм оскаровке Хелен Мирен 9. јануара у домаћим биоскопима: Сви чекају "Савршену лаж"

Александра Глишић
Филм оскаровке Хелен Мирен 9. јануара у домаћим биоскопима: Сви чекају "Савршену лаж"

БАЊАЛУКА - Филм "Савршена лаж" са Хелен Мирен и Ијаном Макеленом у главним улогама у домаће биоскопе стиже 9. јануара, а љубитељи трилера већ резервишу улазнице за премијеру у бањалучком "Синеплексу Палас".

Режију филма потписује Бил Кондон, који је главну женску улогу повјерио оскаровки Хелен Мирен, а за њеног партнера одабрао је Ијана Макелена.

Ово остварење засновано је на истоименом свјетском бестселеру, а прича прати професионалног преваранта Роја који не може да вјерује колико има среће када путем интернета упозна добростојећу удовицу Бети.

Његов план одувијек је био да пронађе богату старију жену којој ће на крају преваром одузети сву животну уштеђевину. Док му Бети отвара врата свог дома и живота, Рој се изненађујуће добро брине за њу, претварајући се да је оно што није. Увјерен је да ће његов преварантски план и овог пута бити успјешан јер је то је већ више пута радио.

Али ова прича отвара питања ко је заиста човјек који стоји иза те преваре и шта је морао учинити да живи живот препун лажи?

Ријеч је о филму који је најављен као напета, провокативна и софистицирана прича о човјеку који је лагао цијели свој живот и жени која ће га на крају суочити са правом истином о себи.

Британска глумица Хелен Мирен једна од ријетких умјетница која је стекла тзв. троструку глумачку круну освојивши "Оскара", четири награде "Еми" и награду "Тони".

Славна умјетница је ове године прославила 73. рођендан, а осим по бриљантном глумачком умијећу и легендарним улогама, позната је по својој искрености у јавним наступима.

И британски глумац Ијан Макелен миљеник је публике, а прославио се глумећи у оригиналној трилогији "Господар прстенова" и серијалу "Хобит", гдје је тумачио чаробњака Гандалфа.

Макелен је такође свјетски признат позоришни глумац, тумач многих улога чији је творац Виљем Шекспир.

Прва улога

Преци глумице Хелен Мирен су побјегли из Русије у Енглеску 1917. пред револуцијом. Њен отац, руски племић, свирао је виолину у Лондонској филхармонији, радио као таксиста и инструктор вожње, док је Хелен одувијек знала шта жели да постане. До 18. године већ је у позоришту играла египатску краљицу Клеопатру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана