Филм о Петру Пану стиже на љето

Мирна Пијетловић
Филм о Петру Пану стиже на љето

Лос Анђелес - Прича о Петру Пану, дјечаку који никада не одраста и његовој веселој дружини уз чије авантуре су одрасле многе генерације, наредног љета биће поново пред биоскопском публиком, на радост многих љубитеља ове свевремене приче.

Редитељ Џо Рајт баца ново свјетло на бајку Џ. М Берија и води гледаоце у узбудљиву авантуру под насловом “Пан”, у продукцији компаније “Ворнер Брос”. Сценарио је написао Џејсон Фукс, а за музику се побринуо Дарио Марианели.

Трејлер за филм доступан је на интернету. Према синопсису, Петар је сироче из Лондонског дома за незбринуту дјецу. Проналази писмо своје мајке у којем му говори да ће се једног дана вратити по њега, као и да је он изузетан дјечак, који ће урадити невјероватне ствари.

Обећала му је да ће се видјети поново на овом, или неком другом свијету, што је заголицало машту малог Петра.

Једне магичне вечери, изнад сиротишта, појављује се велики сјајни брод и Петра води у Недођију, гдје ће открити своје највеће радости, али и страхове.

Вјечити дјечак у авантури живота, откриће и смисао свог постојања и зашто ће га историја заувијек запамтити под именом Петар Пан. 

Насловну улогу игра млади дебитант Леј Милер, зли капетан Црнобради је славни глумац Хју Џекмен, капетан Кука је Гарет Хедлунд, а Рони Мара игра Тигрицу Лили. У филму се још појављују Аманда Сејфрид која тумачи лик Мери Дарлинг, док сирену игра Кара Делевињ.

Филм “Пан” у домаће и свјетске биоскопе стиже крајем јула ове године, тачније, премијера је заказана за 24. јул.

Иначе, Џо Рајт је британски режисер најпознатији по филмовима “Гордост и предрасуда”, “Покајање”, “Хана”, као и адаптацији филма “Ана Карењина” из 2012.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана