Филм о Јадранки Стојаковић покренуо траку овогодишњег Јахорина филм фестивала

Срна
Филм о Јадранки Стојаковић покренуо траку овогодишњег Јахорина филм фестивала

Пале - Част да покрене траку овогодишњег "Јахорина филм фестивала" припала је филму "Јадранка", аутора Бранка Лазића, који је приказан у Центру за културу Пале.

Филм о чувеној српској кантауторки Јадранки Стојаковић осликава њен живот у многим сегментима, доносећи и бројне детаље непознате широј публици.

Приказује почетак њене каријере, каснији успон на музичкој сцени, сарадњу са култним групама попут "Бијелог дугмета" и "Индекса", жељу да експериментише у музици и ликовној умјетности, а прије свега указује на њен свестран дух. Фестивал, у чијој ће званичној селекцији у осам категорија бити приказано 150 филмова из 35 земаља, отворен је у сриједу увече. На 10. јубиларни фестивал пријавило се 970 филмова, од којих је одабрано 150 који су разврстани у осам фестивалских категорија.

Предсједник жирија овогодишњег фестивала је амбасадор Словачке у БиХ Јан Пшеница. Најбољи филм фестивала добиће Гран при, а по категоријама аутори ће бити награђени "Златним јавором". Иста награда, без обзира на категорију, биће додијељена и најбољем филму из БиХ. Фестивал ће званично бити затворен 18. септембра. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана