Филм "А сад се спушта вече" освојио још двије награде

Г.С.
Филм "А сад се спушта вече" освојио још двије награде

Награђивани кратки документарни филм "А сад се спушта вече" Маје Новаковић освојио је још два фестивалска одличја - Награду за најбољу фотографију на филмском фестивалу Невада Сити и за најбољи филм међународног такмичења филмских школа "Победили Вместе".

Овај филм, настао уз подршку Филмског центра Србије, претходно је освојио шест награда на 15 филмских фестивала, а био је представљен и на Фестивалу Ауторског филма 2019. у Београду.

Сљедеће приказивање остварења биће на Фестивалу Европског филма Палић, који се одржава од 12. до 18. септембра на неколико локација на Палићу и у Суботици.

Дјело је на програму у оквиру селекције "Ецо Доx", посвећене темама очувања животне средине.

Аутентична документарна филмска прича приказује живот двије баке које живе изоловано на брдима Источне Босне, гдје се истиче нематеријална културна баштину кроз приказ бајалица и ритуала против временских непогода, града и олује.

Радња филма је илустрација свакодневице или приказ жанр-сцене живота на селу, које портретишу брижност и блискост бака, у њиховим међусобним односима, као и у релацији према природи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана