Фестивал фестивала од сутра у Требињу

Г.С.
Фестивал фестивала од сутра у Требињу

ТРЕБИЊЕ - Фестивал посвећен аматерском позоришту Фестивал фестивала сутра у 20.30 часова биће отворен у Требињу. Такмичарски дио програма отвара комад “Драги уметници”, театра “Чекори” из Скопља, рађен по тексту Леонида Зорина у режији Маје Ђурђевске.

До 27. јула на сцени Културног центра Требиње биће изведено још шест такмичарских представа ансамбала из Жупање (Пљусак), Бијелог Поља (Кокошка), Травника (Облаци), Београда (Вечерња ружа), Петровца на Млави (Путујуће позориште Шопаловић) и Требиња (Помрачење).

У богатом пратећем програму фестивала фестивала биће промовисано више научних часописа, као и енциклопедија Српског народног позоришта из Новог Сада.

Према пропозицијама фестивала награда “Златна маска” се додјељује за најбољу представу у цјелини, најбоље редитељско остварење, најбољу женску и мушку улогу, најбољу женску и мушку епизодну улогу, најбољу сценографију и костимографију, најбољу ауторску музику, као и за најбољу колективну игру. “Златна маска” која се додјељује за најбоље редитељско остварење од ове године носи име “Борислав Григоровић”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана