Европа нуди сарадњу представницима културе

Агенције
Европа нуди сарадњу представницима културе

Брисел - Група радника у култури из РС и БиХ, међу којима су и директорица Музеја савремене умјетности РС Сарита Вујковић и директор Народног позоришта РС Ненад Новаковић, састала се у Бриселу са званицама Европског парламента на позив Кристијана Дана Преде, извјестиоца Европског парламента о напретку БиХ.

Делегацију је примио и Дијего Марани, координатор за политику културе у кабинету Федерике Могерини, министарке спољних послова ЕУ. На радном доручку са најутицајнијим европским парламентарцима, чланови делегације су разговарали о начинима стварања бољих услова за ефикасније функционисање свих нивоа културног стваралаштва у РС и БиХ.

Посебно интересовање је владало за састанак са госпођом Барбаром Геслер, директорицом одјељења у "Креативној Европи" и њеним сарадницима, а која је задужена за питања "Креативне Европе" као посебног пројекта ЕУ, гдје је у периоду од 2014. до 2020. године планирано да буде инвестирано 1,46 милијарди евра!

Понуђена је сарадња радницима у култури када су у питању пројекти из ове области, за коју су највише заинтересовани радници из РС. Делегација је веома срдачно и са корисним информацијама примљена у Мисији БиХ у ЕУ и Амбасади БиХ у Бриселу од стране амбасадора Лидије Топић и Драшка Аћимовића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана