Ендерова игра отворила 21. Синеманију

Танјуг
Ендерова игра отворила 21. Синеманију

Популарна филмкс ревија Синеманија почела је синоћ 30. октобра 21. пут премијером америчког филма "Ендерова игра" у великој дворани "Сава центра" (СЦ).

Сала није била пуна као ранијих година, али је ипак доста људи дошло да види екранизацију истоименог бестселер романа Орсона Скота Карда.

Научно-фантастична авантура и акција у режији Гевина Худа наишла је на врло добар пријем претежно млађе мушке публике.

Прича прати изузетно даровитог дјечака Ендера. Он је изабран за елитно војно школовање како би постао заповједник свемирске флоте и спасао свијет у рату против ванземаљаца, јер само начин на који деца размишљају и реагују, као у компјутерским играма и симулацијама борби, може да спасе човјечанство.

Главне улоге тумаче млади Аса Батерфилд, Харисон Форд као пуковник Граф, директор војне школе и Бен Кингсли као генерал Ракам, Ендеров тутор.

На програму првог дана ревије је био и филм "Кери", римејк чувеног хорор филма из 1976. године. У новој верзији у режији Кимберли Пирс дјевојку са надприродним моћима игра Клое Грејс Мориц, а њену доминантну мајку Џулијен Мур.

До 3. новембра у СЦ биће приказано још седам најновијих свјетсклих филмова, у организацији дистрибутерске куће "Так вижн".

Програм обухвата најразличитије жанрове - комедије, драме, трилере, акције, а сви ови хитови, остварења најбољих глумаца и награђиваних редитеља ускоро ће бити у редовној дистрибуцији.

На затварању ће бити приказана крими-комедија у режији француског синеасте Лика Бесона "Малавита" са Робертом Де Ниром, Мишел Фајфер и Томи Ли Џонсом у главним улогама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана