Емоције и енергија младих стваралаца

Срна
Емоције и енергија младих стваралаца

БАЊАЛУКА - Изложба бањалучког фотографа Александра Чавића, која садржи фотографије настале у оквиру пројекта “Омнибус младих драматурга из ЕУ и БиХ”, отворена је у Подрум сцени Бањалучког студентског позоришта.

Изложба обухвата 32 фотографије, настале од 23. јула до 20. августа, у Подрум сцени овог студентског театра.

- Чавић је биљежио рад младих драматурга и глумаца и свједоци смо приказа сцена на којима је овјековјечена посвећеност младих у стваралачком заносу - навела је директорица Народног позоришта Републике Српске Маја Додиг, која је отворила изложбу и подсјетила да је рад Чавића овјенчан бројним признањима и наградама.

Чавић је рекао да му је учешће у овом пројекту сасвим ново искуство те да му је велики изазов био да за 20 минута направи фотографије, које ће вјеродостојно приказати сцене представа, које су млади писци и глумци припремили у року од 24 часа.

- Циљ ми је био да забиљежим и покажем емоцију и занос, енергију коју ти млади људи имају док стварају. Те емоције су нарочито изражене код младих који представљају своје стваралаштво које је тек настало и надам се да сам успио у томе да то све забиљежим - навео је Чавић.
Изложба је конципирана као путујућа метафора заставе ЕУ, тако да ће, осим Бањалуке, прилику да је погледају имати и грађани Јајца у Дому културе, Новог Града у Културно-образовном центру, Зенице у Босанском народном позоришту те Сарајева у Позоришту младих и то у оквиру фестивала “Кестенбург римајндер”, “Позоришне/Казалишне игре у Јајцу”, као и “Јувентафест”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана