Емир Кустурица: Филмска млада гине на планини Лебршник

Ратомир Мијановић
Емир Кустурица: Филмска млада гине на планини Лебршник

Требиње - Снимили смо доста захтјевних сцена, а сада нам на сету највећи проблем прави јесење сунце, које се "губи", мијења јачину и то прави мали застој. Све би требало да снимимо до краја новембра, евентуално половином децембра, ако нам временске прилике дозволе.

Испричао је ово за "Глас Српске" режисер Емир Кустурица, који снима филм "На млијечном путу", у којем и тумачи главну мушку улогу, а партнерка му је славна италијанска глумица заносне љепоте Моника Белучи.

Претходних дана снимљене су важне сцене у Хутовом блату и на водопаду Кравице код Љубушког, а Кустурица је рекао да је веома задовољан како је све протекло.

- Послије Хутовог блата идемо на Мокру Гору, а затим на планину Лебршник изнад Гацка, гдје ћемо снимати сцене у којима има и експлозија. Слобода Мићаловић би требало да дође у октобру у Требиње и тада ћемо полако ући у финализацију цијелог рада - најавио је Кустурица.

Казао је да је снимљена готово трећина материјала, али да пред екипом стоје нови изазови.

- Још није снимљена погибија младе, што остаје да се уради за крај првог дијела снимања за десетак дана на планини Лебршник - казао је Кустурица.

Истакао је да се неколико чланова филмске екипе прехладило на водопаду, али да је он избјегао тај проблем, иако је морао да плива у хладној води.

- Необичност подухвата је то што је остварење "На млијечном путу" "извучено" из кратког филма, па је врло тешко снимати дугометражну причу. Као што би било веома необично градити кућу од крова до темеља, а овдје је то случај - додао је Кустурица.

Да је славни режисер веома исцрпљен због свакодневног снимања, потврђује и чињеница да не иде нигдје даље од баште хотела "Платани", гдје је смјештена и Моника Белучи. Лијепа глумица свакодневно по повратку са снимања одлази у свој апартман и готово никако не излази ван. У хотелу кажу да Белучијева од почетка снимања нема никаквих посебних захтјева, осим што јој храну доносе у апартман.

Кустурица је рекао да комплетна екипа има довољно енергије за преостали дио посла. Снимање ће бити настављено у континуитету, иако је било говора да ће доћи и до краћег одмора за чланове екипе. Премијера филма требало би да буде сљедеће године на Међународном филмском фестивалу у Кану.

Прича

Емир Кустурица раније је рекао да ће филм говорити о свевременској теми - теми доброте. Порука филма је да ако нестане доброте, једног дана неће имати шта да окреће земљину осу. Што се финансирања филма тиче, ријеч је о мексичкој продукцији и ниједна марка није утрошена из буџета Републике Српске или Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана