Економисти и новинари статирају у Кустином филму

Ратомир Мијановић
Економисти и новинари статирају у Кустином филму

Требиње - Киша и тамни облаци не успијевају да поремете ритам филмске екипе редитеља Емира Кустурице, која сваког дана у Требињу неуморно снима сцене за остварење "На млијечном путу".

У двострукој улози, као главни глумац и редитељ, Кустурица предано ради на новој причи, а за неколико дана на сету ће се појавити славна италијанска глумица Моника Белучи и популарно име српског глумишта Слобода Мићаловић.

Глумци, техничка екипа и статисти имају довољно стрпљења за све редитељеве ријечи, али и за сугестије колега. Послије снимања на Тргу слободе, филмаџије су се за корак помјериле из најужег центра града, а испред Саборног храма посветили су се снимању свадбе. Убједљиво најбоље расположени на сету су требињски статисти. Међу њима има и дјевојака са факултетском дипломом, а једна од њих је економиста Тања Роган, која је више него задовољна условима на сету.

- Право је задовољство бити дио ове екипе. Сцена свадбе је једна од најзанимљивијих у филму, са много духовитих реченица. Иначе је атмосфера током цијелог снимања одлична. Емир Кустурица је изузетна личност, са невјероватном енергијом, вољом и стрпљењем... Глумим једну од младиних дјеверуша и зато је мој главни задатак да будем насмијана и весела, што није било тешко - казала је Роганова и додала да јој је ово предивно и незаборавно искуство.

Улога филмске дјеверуше припала је и Сунчици Пешић, која ради као новинар на Радио Требињу. Она већ има искуства у статирању, захваљујући ТВ серији "Грех њене мајке" Здравка Шотре, која је снимана у Требињу.

- Кустурица је генијалац, а сви чланови његове екипе су изузетно професионални. Колеге са посла у шали ми говоре да се понашам као "убачени елемент" и да покушам да обезбиједим интересантне саговорнике. А ја кажем да сам овдје статиста, а на послу новинар - са осмијехом је испричала Пешићева.

У центру пажње непрестано су глумица Драгиња Милеуснић, којој је повјерена улога младе и њен филмски партнер, односно младожења, четрдесеттрогодишњи Ранко Брајић Браја. Кустурица је Брају упознао у хотелу "Платани", гдје ради као конобар, а Требињац је улогу прихватио без размишљања, радујући се својим првим репликама.

Локације

Филмска екипа неуморно ради на југу Републике Српске, уз наду да ће и наредних дана бити сунчано. Послије снимања сцена на требињским градским улицама, тим остварења "На млијечном путу" сели се у околину, на Клобук и Етно-село Увјећа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана