Екипа филма о Гаврилу Пинципу Сјене тражи помоћ

Б92
Екипа филма о Гаврилу Пинципу Сјене тражи помоћ

Продуценти филма "Сјене", који се бави судбином Гаврила Принципа на служењу казне у Чешкој, покренули су kickstarter кампању за скупљање средстава да се филм заврши.

Сјене" представљају пројекат у оквиру кога су два играна филма као и низ предавања и промотивних догађаја. Пројекат је покренут почетком 2013. и реализује се током 2014. и 2015. године. Планирана премијера краткометражног филма ,,Сјене" је на стогодишњицу сарајевског атентата, 28. јуна 2014, док се у реализацију дугометражног филма улази након завршетка краткометражног филма. Пројекат се бави судбином тројице главних атентатора на Франца Фердинанда за вријеме служења затворске казне у Чешкој у вријеме док Европу потреса Велики рат.

Кроз догађаје унутар тамнице и разговоре Гаврила Принципа са психијатром Мартином Папенхајмом откривају нам се мотиви, карактери и идеали Младобосанаца.

Главни јунаци, поред Младобосанаца, су чешки доктор Левит, аустријски психијатар Папенхајм и млади аустријски војник, Чех по националности, Франтишек Лебл. У филму играју Небојша Глоговац, Никола Ракочевић и Александар Радојчић, редитељ је Милош Љубомировић.

Реализацију филма "Сјене" можете да подржите преко Кickstarer-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана