Ејмина прича вапи за сценом

Мирна Пијетловић
Ејмина прича вапи за сценом

Бањалука - У драму о Ејми Вајнхаус уплели смо мноштво ликова који су, позитивно или негативно, утицали на њу. То су њене љубави, породица, пријатељи и фанови, а сви заједно ће проћи сценом бањалучког Студентског позоришта.

Рекао је ово за “Глас Српске” драмски писац из Бањалуке Милан Гајић, који је заједно са драматургом Мариом Ћулумом написао сценарио за музичку драму о Ејми Вајнхаус.

Гајић је учествовао у писању сценарија за ТВ серију “Замало живот” и ТВ филм “Уздах на крову”, који се раде у продукцији Радио-телевизије Републике Српске.

- Ејми је водила буран живот, препун успона, падова, гламура и занимљивих одлука. Све то просто вапи за преношењем на позоришну сцену. Покушали смо да брзим сценама и модерним изразом овај комад што више приближимо млађој публици - истиче Гајић.

Каже да је идеја за пројекте дошла спонтано и да се сама наметнула са порастом броја квалитетних кадрова у позоришту, на филму и на телевизији у Републици Српској.

- Крајњи је тренутак за снимање ТВ серије у којој би учествовале искључиво домаће снаге. Осјетио је то и Младен Ђукић, који нас је ангажовао да напишемо сценарио за 12 епизода серије “Замало живот”, коју ће, уз његову продукцијску кућу “АЕОН”, продуцирати РТРС, без чије се подршке овако велики пројекат не би могао реализовати - истиче Гајић.

Пошто је ријеч о хумористичкој серији, Гајић каже да ће готово свака сцена бити комична, а да гледаоце очекује непрекидан двадесетпетоминутни смијех.

- Иако нису засновани на конкретним људима, ликовима серије “Замало живот” не би требало да недостаје живости, јер су настали спајањем особина људи из нашег окружења које смо пажљиво “шпијунирали” и од њих узимали оно најкомичније - открива детаље Гајић.

Осврнуо се и на рад на сценарију играног ТВ филма “Уздах на крову”, који према роману Михајла Орловића режира Игор Тешић.

- Роман “Уздах на крову” је комедија у којој преовладава надреализам, а њега је јако тешко исказати на филму. Ту дивну атмосферу из романа, нажалост, морали смо свести у реалније оквире. Искрено се надам да сценарио није превише “изневјерио” роман и да ће се већина његових елемената моћи препознати и на екрану - каже Гајић.

Нови пројекти

- Завршавам теоретски дио мастер рада, а практични дио је сценарио за шест епизода ТВ серије “Буђење”, коју сам писао са колегом Мариом Ћулумом. У току су припреме за снимање трејлера за ту серију, тако да би, ако све прође како је планирано, то требало да буде идући већи пројекат у којем ћу учествовати. Радим на још неколико мањих пројеката који имају умјетничку вриједност - каже Милан Гајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана