Џорџ Р. Р. Мартин најавио другачији крај “Пјесме леда и ватре”: Књиге и серија без истог краја

Б. П.
Џорџ Р. Р. Мартин најавио другачији крај “Пјесме леда и ватре”: Књиге и серија без истог краја

Прослављени амерички писац фантастике Џорџ Р.Р. Мартин поново је проговорио о напретку романа “Вјетрови зиме”, претпосљедњег дјела у својој епској серији “Пјесме ватре и леда” по којој је настала хит серија “Игра престола”, уз наговјештај другачијег краја од телевизијске верзије.


Љубитеље серије можда ће обрадовати ова вијест, јер се без сумње сјећају разочаравајућег краја у посљедњој сезони. Мартин је са своје стране изразио жаљење због секвенцирања књига и телевизијске серије.

- Осврћући се уназад, волио бих да сам остао испред књига. Када су започели серију имао сам већ штампане четири књиге, а пета је изашла кад је серија започела 2011. године. Имао сам предност од пет књига, а ове су гигантске књиге, као што знате. Никада нисам мислио да ће ме стићи, али јесу. Стигли су ме и прошли поред мене. То је било чудно, јер сада је серија била преда мном, а ишла је у нешто другачијим правцима. Још радим на књизи, али видјећете, мој крај кад то изађе и биће много разлика - рекао је Мартин за “Чикаго ТВ”, а ни овог пута, у свом извјештају о писању није навео рок до којег би књиге требало да буду готове.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана