Џери Сајнфелд на позоришним даскама

Александра Маџар
Џери Сајнфелд на позоришним даскама

Њујорк - Амерички комичар Џери Сајнфелд, који се прославио више пута награђиваним ТВ ситкомом "Сајнфелд", враћа се од идуће године на њујоршку сцену са низом наступа у реномираном Бикон театру.

Славни комичар ће се једном мјесечно дружити са њујоршком публиком представом "Џери Сајнфелд: На домаћем терену".

- Комичари живе за наступ на одређеним сценама. За мене је то Бикон и јако сам узбуђен што ће то постати мој нови дом -  изјавио је 61-годишњи глумац.

Сајнфелд је стекао свјетску славу полуаутобиографском хумористичком серијом "Сајнфелд", која се током 1990-их година приказивала на телевизији Ен-Би-Си.

Позориште Бикон, које може да прими 2.800 гледалаца, налази се на Менхетну. Године 2008. у потпуности је реновирано како би му се повратио стари сјај с почетка 20. вијека.

- Џери Сајнфелд је један од најутицајнијих и најцјењенијих комичара свих времена - казао је Џејмс Долан, предсједник компаније "Медисон сквер гарден" која је власник Бикон театра.

Додао је да им је велика част што је прослављени Њујорчанин, чији је хумор дубоко укоријењен у Великој јабуци, њихов гост.

Сајнфелд живи у Њујорку са супругом и дјецом. И даље се активно бави стендап комедијом.

Његов први наступ у Бикону заказан је за 7. јануар, а улазнице за његову представу коштају од 79 до 175 долара.

Занимљива за овог глумца је и чињеница да је прије двије године доспио на прво мјесто "Форбсове" листе најплаћенијих комичара.

Сајнфелд је између јуна 2012. и 2013. године зарадио невјероватна 32 милиона и тако доспио на сам врх листе.

Главни принос му је био продаја карата од турнеје коју је одржавао у више од 70 градова у посљедњих годину.

Театар

Бикон театар има три нивоа, а пројектовао га је архитекта Walter William Ahlschlager и отворен је 1929. године као палата за филмове и водвиљ. Данас је један од водећих живих музичких и забавних театара Њујорка. У овом позоришту најчешће се додјељују "Тони" награде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана