Душко Трифуновић једноставан човјек који је свијету поклонио чудо

А. М.
Душко Трифуновић једноставан човјек који је свијету поклонио чудо

Бањалука - Да Душко Трифуновић није волио музику, иако су његове стихове пјевале хиљаде људи на концертима великих домаћих звијезда, да је другим мушкарцима писао пјесме да би задивили жене које су вољели, да је био мудар, образован, добар и једноставан човјек, са великом пажњом и одушевљењем слушала је публика у Народној и универзитетској библиотеци РС.

Приче о животу Трифуновића, али и животу са њим, звуцима гитаре, сјећањима и стиховима испричали су његови велики пријатељи, кантаутор Ранко Пражић и аутор књиге о Душку Трифуновићу Богомир Мијатовић, који су у четвртак увече одржали књижевно вече Трифуновићу у част, под називом "Има нека тајна веза".

- Када се 1972. године запослио на Телевизији Сарајево и постао уредник у омладинској редакцији, Душко је изговорио једну генијалну реченицу: "Слушајте мене, а радите по своме", па сам тако одлучио и да дам назив књизи коју сам радио. За његова живота сакупио сам 150 његових пјесама које су изводили други извођачи. Он је на то био јако поносан. До сада сам сакупио 296 различитих Душкових стихова за које је написана музика и мислим да постоји довољно разлога да уђе у Гинисову књигу рекорда - казао је Мијатовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана