Дух младости поред ријеке Уне

Срна
Дух младости поред ријеке Уне

Нови Град - На овогодишњем ликовном сазиву “Ракани”, одржаном у Новом Граду, настала су 24 рада. Радови су представљени на изложби поред ријеке Уне.

Документариста новоградске галерије Мирјана Дрљача рекла је да ови радови показују атмосферу ликовног саборовања у Новом Граду.

- Можемо видјети шта се догађало у протеклих седам дана - добро дружење, озбиљан рад, невјероватну енергију коју су сви показали и вјерујем да ће ова колонија бити почетак једног новог пријатељства - навела је Дрљача.

Историчар умјетности Синиша Видаковић сматра да Ликовна колонија “Ракани” одржава дух младости, чему су допринијели млади умјетници из Србије, те бањалучке Академије умјетности.

- Имамо потпуно различито стваралаштво, широке распоне, од апстракције, фигурације, геометрије, амбијенталног сликарства и сви језици модернизма с почетка двадесетог вијека су поново препричани овом поставком - рекао је Видаковић.

Директор Културно-образовног центра у Новом Граду Дражен Бабић нагласио је да су радови учесника квалитетни, те изразио наду да су они задовољни боравком у овој општини и да их је Уна инспирисала у раду.

Почетак ликовне колоније озваничен је изложбом радова са прошлогодишњег сазива која је у градској галерији постављена до 26. августа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана