“Дучићев дан” у Требињу: Празник стиха преко Zoom апликације

ГС
Foto: Википедија

ТРЕБИЊЕ - Престижни културни догађај цијелог региона, “Дучићев дан”, биће одржан на дан упокојења великог требињског пјесника, 7. априла, на Благовијести, сходно епидемиолошким мјерама.

С обзиром на сложену епидемиолошку ситуацију у Дучићевом граду, одлучено је да се и отварање манифестације и њен традиционални научни скуп о српској поетици 20. вијека ове године одвија онлине, преко Zoom апликације.

Према прелиминарним договорима, предвиђено је да ће на тај начин скуп из свечане сале општине Требиње отворити градоначелник Мирко Ћурић, а из Библиотеке Института за књижевност и умјетност у Београду обратиће се представник Института, као и уредници скупа.

О овогодишњој теми скупа “Поетика Мирослава Максимовића” преко Zoom апликације ће своје прилоге говорити бројни књижевни и научни радници, што ће традиционално до наредног “Дучићевог дана” бити претворено у јединствен зборник.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић је потврдио да ће фокус цјелокупног догађаја бити управо на Zoom апликацији, јер је жеља локалних власти била да се не прекида дугогодишњи континуитет ни ове манифестације, али ни стварања зборника радова о дјелима познатих српских књижевника, преносе Независне новине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана