Драган Моцоња: Град уступио простор за вјежбање

Александра Маџар
Драган Моцоња: Град уступио простор за вјежбање

Бањалука - Од концерта прве бањалучке "Рок симфоније" прошло је скоро мјесец, али звуци добре свирке још одјекују у ријечима хвале коју поносна публика не може сакрити.

Да заљубљеници у квалитетну свирку случајно не би помислили да је оно први и посљедњи концерт талентованих и младих музичара, идејни творац овог пројекта, гитариста бенда "Тупас мене" Драган Моцоња испричао је за "Глас Српске" какви су даљи планови.

- Недавно смо били у Градској управи у кабинету градоначелника, гдје су нам заиста изашли у сусрет и уступили Дом омладине за вјежбање - казао је Моцоња.

Интензивне пробе, како је рекао, почињу од сљедеће седмице.

- Хтјели смо мало да се одморимо, јер смо напорно радили за тај концерт. Срећан сам што људи самоиницијативно питају када ће пробе и показују да су жељни рада - поносно је додао Моцоња.

Послије концерта услиједило је море понуда, јављали су се, како каже Моцоња, и они који су на почетку одбили да им помогну.

- Тренутно смо у преговорима да свирамо на Тргу Крајине у априлу за Дан града, што нам је изузетна част. Договарамо се и о концерту у Сарајеву крајем јануара, а ако нас послужи срећа, нека познанства уродиће плодом па ће нашу "Рок симфонију" имати прилику да чује и публика у Аустрији - истакао је музичар.

За сада нема промјена у оркестру и вокалима, али на сљедећем концерту на сцени ће се чути и дувачки инструменти.

 - На овом нисмо успјели организовати тако да свирају са нама из техничких разлога, али и то смо сада ријешили - нагласио је Моцоња и додао да пет музичара који свирају дувачке инструменте већ увелико имају пробе.

Видео-запис са концерта ускоро ће бити доступан на "Јутјубу" свима онима који нису били у могућности да уживају у концерту у Банском двору Културном центру.

Сви сљедећи наступи биће одржани под диригентском палицом Бранке Радошевић-Митровић, а са сцене ће допирати звук добро познатих хитова Мајкла Џексона, група "Металика", "Квин", "Лед Цепелин", "Аеросмит" у посебном аранжману.

Сигурно је да ће сваки сљедећи наступ обиљежити гужва и нестрпљење публике, као што је то било испред Банског двора, сала испуњена до посљедњег мјеста и публика која пјева заједно за музичарима.

Лијепо је знати да ће гласови Милане Смиљанић, Дијане Јосиповић, Вање Мишић и Давора Тојчића, као и занимљив наступ бањалучке реп групе "Брутал протест", поново засјати на сцени и да ће Бањалуку и нашу културу представљати у региону и Европи.

Кастел

Моцоња је са разлогом самоувјерен, а уз подршку оркестра и солиста жели само једно, да одржи спектакуларан концерт на бањалучкој тврђави Кастел.

- Крајњи циљ је Кастел. Не желимо да станемо на овоме што смо до сада направили. За тај наступ мислим да ћемо ангажовати више умјетника како би концерт био незабораван - каже Драган Моцоња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана