Доминго најавио као госта концерта дјевојчицу из Параћина

Танјуг
Доминго најавио као госта концерта дјевојчицу из Параћина

БЕОГРАД - Један од највећих тенора данашњице Пласидо Доминго стигао је вечерас у Београд, летом из Прага, пред наступ 8. септембра на Ташмајдану, гдје ће му, како је најавио, бити специјални гост млада саксофонисткиња (9) из Параћина.

Са великом звијездом свјетске оперске сцене у Београд је допутовала и његова супруга, колегиница Марта Орнелас (86), са којом је у браку скоро шест деценија и која му је најважнији савјетник и данас.

Како је Тањугу рекао менаџер, Доминго (80) је у Београд допутовао након концерта који је одржао у Чешкој.

Доминга је у једном од хотела у престоници Србије дочекао је замјеник градоначелника Горан Весић.

“Дочекао сам вечерас највећег оперског уметника, највећу оперску звезду данашњице, Пласида Доминга који је допутовао у Београд. У име Београђанки и Београђана пожелео сам му добродошлицу у наш град”, рекао је Весић за Тањуг.

Весић је рекао да је срећан што ће овогодишњи БЕЛЕФ који је био најбољи од свих досадашњих, а започет гостовањем велике оперске звијезде у успону Елине Гаранче завршити гостовањем Пласида Доминга.

“Посебно ме обрадовало што ми је открио да ће посебни гост на концерту бити Кристина Васић, девојчица из Параћина коју је упознао у Будимпешту на такмичењу европских виртуоза”, рекао је Весић.

Весић је рекао да је Кристина Васић ушла у финале и да ју је Пласидо Доминго тада запазио.

“Она је саксофонисткиња, а највећи светски уметник данашњице на наки начин промовисаће можда једну од највећих звезда у будуцнхости”, рекао је Весић.

Замјеник градоначелника позвао је све грађане да дођу и присуствују концерту, који би био догађај за сваки град на свијету, а не само за Београд.

Према његовим ријечима, биће то прилика да сви покажемо колико је наш град велики и како можемо да привучемо највеће умјетнике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана