Документарац “Сакро гра” добитник Златног лава

Агенције
Документарац “Сакро гра” добитник Златног лава

Венеција - Италијански документарни филм “Сакро Гра”, редитеља Ђанфранка Росија, који говори о људима који живе око велике римске заобилазнице, освојио је вечерас “Златног лава” на 70. Филмском фестивалу у Венецији.


“Сребрни лав” за најбољег редитеља припао је Грку Александросу Авранасу за филм “Госпођица насиље” о породици у којој је отац сводник својој дјеци како би прибавио новац.

Награду за најбољег глумца добио је грчки глумац Темис Паноу за улогу суровог оца у филму “Госпођица насиље”, док је италијанска глумица Елена Кота проглашена за најбољу за улогу у филму “Вила кастељана бандијера” који приказује сукоб жена возача у Палерму на Сицилији.

Фестивал је отворен 28. августа филмом Алфонса Куарона “Гравитација”, са Џорџом Клунијем и Сандром Булок у главним улогама, који је приказан ван такмичарске конкуренције.

У главној такмичарској конкуренцији приказано је 20 филмова, међу којима су “Филомена” Стивена Фрирса са Џуди Денч у главној улози, који је побрао симпатије и критике и публике, те филм “Џо” са Николасом Кејџем.

Представљен је и филм “Под кожом” Џонатана Глејзера са Скарлет Јохансон у насловној роли, која игра заводљиву ванземаљку која тумара шкотским предјелима, али филм није задовољио критику.

Фестивал је затворен пројекцијом филма “Амазонија” Тјерија Рагобера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана