Додјелом признања најбољим гитаристима затворен Гитарарт фест

Срна
Додјелом признања најбољим гитаристима затворен Гитарарт фест

Источно Сарајево - Алекса Шарчевић из Шапца најбољи је гитариста првог међународног фестивал гитаре "ГитАрт фест Сарајево Ист", одлучио је жири овог фестивала који је вечерас завршен.

Посебна награда публике је, након ревијално-такмичарског дијела фестивала одржаног у Културном центру Источно Ново Сарајево, додијељена Миодрагу Рендулићу из Чачка, студенту гитаре на Музичкој академији Источно Сараејево.


Међународни фестивал, који је под слоганом "Гитара спаја" отворен концертом гитарског трија из Београда "Балкан стрингс" 28. октобра, је, према ријечима његовог оснивача и директора Војислава Ивановића, превазишао сва очекивања одзивом како публике тако и учесника.

"Изузетно смо задовољни. Студенти и ђаци су дошли из свих дијелова БиХ и земаља окружења. Свакако нам је била жеља да фестивал гитаре у Источном Сарајеву постане традиционалан, а с обзиром на то како је протекао први фестивал дало нам је додатну сигурност да ћемо ту замисао и реализовати", додао је Ивановић.

Током три дана "ГитАрт фест Сарајево Ист" грађани Источног Сарајева су, осим концерта "Балкан стрингса" и префињеног виртуоза из Дубровника Мароја Брчића, могли да виде и изложбу гитара ручне израде сарајевског градитеља Славка Мрдана.

Данас је уприличена и промоција "јамаха" гитара на којој је учествовао познати гитариста Бошко Јовић, а седам еминентних педагога из пет земаља одржало је радионице са учесницима из свих дијелова БиХ, Србије и Хрватске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана