Додјела Еми награда помјерена на јануар због штрајка у Холивуду

Танјуг
Додјела Еми награда помјерена на јануар због штрајка у Холивуду

ЛОС АНЂЕЛЕС- Додела Еми награда је одложена за 15. јануар, објавиле су Телевизијска академија и мрежа Фокс, док холивудски сценаристи и глумци штрајкују због несугласица око услова са студијима.

Првобитно је 75. додјела награда била планирана за 18. септембар, а номинације су објављене у јулу, само мало прије него што су се и глумци придружили штрајку.

Холивудски глумци су се прошлог мјесеца придружили сценаристима који од маја не раде, будући да су пропали преговори са студијима.

Ово је први пут да су сценаристи и глумци заједно у штрајку од 1960. године, чиме је заустављена продукција свих телевизијских серија и филмова, као и доста пројеката повезаних са индустријом забаве, преноси Глас Америке.

Серија ХБО “Насљедници” о борби у породици за контролу над медијском империјом води у номинацијама, заједно са серијом ХБО “Последњи од нас”, која је дистопијска адапатација видео-игре. Остали у номинацијама су “Кућа змаја”, која хронолошки претходи “Игри престола”, серија о одмору на коме ствари крену по злу “Бијели лотус”, као и дио саге Ратова звијезда “Андор”. (Крај)

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана