Додик: У вријеме када Запад забрањује руску умјетност - важно је бити на Мећавнику

Срна
Foto: Срна

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је, у вријеме кад цијели Запад покушава да забрани исказивање умјетничких вриједности Русима и умјетницима, веома важно бити у Дрвенграду на Мећавнику гдје ће у оквиру фестивала "Кустендорф класик" бити одржан концерт руског пијанисте Бориса Березовског.

- Изражавам задовољство због чињенице да сам стигао на позив мог великог пријатеља Емира Кустурице - рекао је Додик за Спутњик.

Он је навео да у ненормалним временима све што је нормално поприма неке друге акценте, па је тако и са концертом прослављеног руског пијанисте Березовског.

На питање да ли додатну тежину данашњем догађају даје то што наступа руски пијаниста, и то у времену кад се отказује све што је руско, Додик је рекао да је сасвим нормално одржавати овакве манифестације и фестивале.

Додик је вечерас стигао на Мећавник гдје се одржава фестивал "Кустендорф класик" на коме ће наступити Березовски, који важи за једног од највећих виртуоза данашњице.

Додика је пред концерт легендарног умјетника дочекао славни режисер Кустурица, традиционално уз хљеб, со и ракију.

На фестивалу, који се одржава у оквиру пројекта руско-српског програма социјалних иницијатива "Заједно", у реализацији компанија "Гаспром њефт", осим Березовског наступају и млади таленти из Србије, пијанисти Андреј и Никола Благовчанин из београдске музичке школе "Мокрањац", те Пјевачка дружина Светлане Спајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана