Додик: Треба снимати још филмова о монструозним злочинима у Јасеновцу

Срна
Додик: Треба снимати још филмова о монструозним злочинима у Јасеновцу

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је филм "Дара из Јасеновца" на аутентичан начин приказао догађаје, те нагласио да треба снимати још филмова о Јасеновцу, јер злочин, монструозност, начини и масовност убијања Срба апсолутно не могу да буду обухваћени само у једном филмском приказу.

Додик је изјавио да је Јасеновац најтрагичније мјесто у историји српског народа, које је скрајнуто, скривано, захваљујући не само српским противницима, него, нажалост, и неким Србима.

Он је нагласио да истина о Јасеновцу није испричана, она је остала спекулативна, јер они који су чинили злочине над Србима у Јасеновцу то минимизирају и приказују да није тако монструозно као што јесте.

Додик је подсјетио да се годинама уназад залагао да се сними играни филм о Јасеновцу, који ће на савремен начин и свјетској публици, а прије свега младим Србима који немају времена да читају књиге и листају документе, приказати стравична српска страдања, која ће ући у њихову перцепцију да не буду избрисана никада.

Он је рекао за "Спутњик" да је "Дара из Јасеновца" добар и успјешан примјер реализације тог концепта, те да мисли да не треба стати са снимањем филмова о Јасеновцу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана