Додик: Српска се поноси успјехом "Бањалучанки"

СРНА
Додик: Српска се поноси успјехом "Бањалучанки"

БАЊАЛУКА - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је Женском камерном хору "Бањалучанке" и диригенту Младену Матовићу освајање златне медаље на Међународном хорском такмичењу у Шпанији, гдје су у најљепшем свјетлу представили културно стваралаштво Републике Српске.

"Освајањем овог значајног признања, Женски камерни хор `Бањалучанке` још једном је доказао да се талентом и напорним радом постижу сјајни резултати. Вашим успјехом поноси се цијела Република Српска", навео је Додик на "Твитеру".

Он је пожелио овом хору да и у времену које долази настави да ниже успјехе, промовишући на најбољи начин традицију и музичко стваралаштво српског народа у свијету.

Женски камерни хор "Бањалучанке" из Бањалуке освојио је златну медаљу у категорији традиционалне музике на реномираном Међународном хорском такмичењу у Шпанији.

Под умјетничким руководством композитора и диригента Младена Матовића хор "Бањалучанке" наступио је као једини представник Републике Српске и БиХ на значајном и лиценцираном међународном такмичењу, које је у фестивалском и такмичарском програму окупило више од 30 хорова из 24 земље свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана