Додик: Филм о Јасеновцу треба да снима аутентични српски редитељ Емир Кустурица

ГС
Додик: Филм о Јасеновцу треба да снима аутентични српски редитељ Емир Кустурица

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да прослављени српски редитељ Емир Кустурица, као неко ко разумије историју српског националног страдања, треба да снима филм о Јасеновцу, те да је то идеја која дуже живи.

 

 

- Кустурица већ дуже времена има идеју, жељу и вољу да то уради и мислим да је вријеме за то, за разлику од оних који подржавају да то неки други снимају. Снимање филма о Јасеновцу треба дати нашем аутентичном српском редитељу Емиру Кустурици да то уради - истакао је Додик.

Говорећи о састанку званичника из Републике Српске са предсједником Србије Александром Вучићем, којем ће присуствовати и редитељ Емир Кустурица, а који ће бити одржан у сриједу у Београду, Додик је нагласио да на бази разумијевања историје и српског националног страдања, којег Кустурица има, то дјело ће на прави начин приказати јасеновачко страдање.

- То је огромно страдање које је задесило наш народ, оскрнавило нас и зауставило у историјском и националном развоју и свему ономе што треба да буде порука тог филма - нагласио је Додик.

Он је најавио да ће Србија и Република Српска о тим питањима разговарати заједно учествовати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана