Додик: Дјело Сретена Вујковића наставиће да живи

Срна
Додик: Дјело Сретена Вујковића наставиће да живи

БАЊАЛУКА- Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да је Српска смрћу Сретена Вујковића изгубила великог књижевника и истакнутог радника у области образовања, али да ће његово дјело наставити да живи.

"Погодила ме данашња вијест о смрти професора Сретена Вујковића, на којег имам само најљепше успомене и сјећања из средњошколских дана, гдје сам имао част да ми управо он буде професор", написао је Додик на платформи "Икс".

Додик је изразио захвалност за све што је Вујковић учинио за Републику Српску и културу српског народа на овим просторима.

"Овом приликом изражавам најдубље саучешће породици и родбини", навео је Додик.

Сретен Вујковић, књижевник, есејиста и пјесник, преминуо је у Бањалуци након кратке и тешке болести у 82. години, а биће сахрањен сутра на градском гробљу Побрђе.

Вујковић је био први директор Републичког педагошког завода Републике Српске, дугогодишњи предсједник Удружења књижевника Републике Српске, те добитник Кочићеве награде 1998. године. Он је био иницијатор и оснивач Ђурђевданског дјечјег фестивала, а имао је заслуга за увођење вјеронауке као предмета у основним школама бањалучке регије. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана