Додијељене награде БАФТА

Танјуг
Додијељене награде БАФТА

ЛОНДОН- Кејт Винслет и Бен Вишоу, као и ријалити серија "The Traitors ", добитници су овогодишњих телевизијских награда Британске академије филмске и телевизијске уметности 2023. (БАФТА), које су синоћ додијељене у Краљевској опери у Лондону.

Кејт Винслет  је освојила награду БАФТА за најбољу глумицу за улогу у филму "Ја сам Рут", који је такође освојио награду за најбољу драму.

Она је током свог говора истакла да "мале британске телевизијске драме могу бити моћне" и да приче о менталном здрављу попут ове "треба да се чују".

Такође је захвалила својој колегиници и ћерки Мији Триплтон.        

-Кад бих могла да је сломим на пола, другу половину бих дала својој ћерки Мији Триплтон, урадили смо ово заједно, мала - рекла је Винслет, пренио је ''Дејли мејл''.

Раније су Кејт и Миа су такође изашле на сцену пошто је остварење "Ја сам Рут" награђено за најбољу драму.

Бен Вишоу, који је добио признање критике за своју улогу јуниора НХС-а Адама Кеја у филму "This is going to hurt'', добио је награду за најбољег глумца, појбедивши конкуренцију, укључујући Герија Олдмана, Мартина Фримана, Килијана Марфија и Часкеа Спенсера.

Адел Актар је освојио награду за споредног глумца за улогу у криминалистичкој драми "Шервуд" .

Један од великих побједника је и BBC ријалити серија "The Traitors ", док је Клаудија Винклман освојила награду за забавни наступ за вођење емисије.

"Лоше сестре" су однијеле награду за најбољу драмску серију, а Ен-Мари Даф је добила награду за најбољу споредну глумицу за улогу Грејс Вилијамс у тој серији.

Међу осталим добитницима је био и документарац о британском атлетичару Мохамеду Мо Фарау.

Награда  "тренутак за памћење" припала је меди Падингтону, због  специјалног клипа који је објављен на отварању концерта поводом прославе 70 година владавине краљице Елизабете Друге.

Специјално издање "The Repair Shop " у којем се појавио и британски краљ Чарлс проглашено је за најбољи дневни програм.

Звијезда ситкома "Дјевојке из Дерија"  Сиобан Мексвини освојила је награду за најбољу женску глумицу за улогу сестре Мајкл у комедији која је освојила признање и за најбољи сценарио.

Награда БАФТА за најбољу међународну серију припала је "Dahmer - Monster:The Jeffrey Dahmer Story', док је "The Masked Singer" освојио престижно признање за најбољи забавни програм.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана