Добој: Отворена изложба фотографија умјетника из БиХ

Срна
Добој: Отворена изложба фотографија умјетника из БиХ

ДОБОЈ - У Добоју је вечерас отворена изложба фотографија умјетника из БиХ, у селекцији међународних мајстора фотографије.

Предсједник Асоцијације за умјетничку фотографију БиХ Озрен Божановић рекао је да је изложен дио радова из колекције “Фото БиХ 2019” на којима доминирају портрети и пејзажи.

“Појављују се и аутори који су се отиснули у жлајфж или жстритж фотографију, или који снимају детаље”, изјавио је Божановић и навео да је дозвољена блага интервенција на фотографијама која не смије прелазити 10 одсто од оригинала, а да обећава квалитет.

Он је навео да је сваке године видљив искорак ка квалитету с обзиром да 60 до 70 одсто пријављених радова по вриједности могу да се изложе, захваљјући и аутоселекцији аутора.

За најуспјешнију фотографију изабран је рад Дејана Милосављевића из Добоја, који је истакао да је ово пети пут да је добио прву награду у прошлогодишњој такмичарској сезони.

“Ово је жлајфж фотографија и нема претјеране инспирације. Кретањем се примијети моменат и то је у суштини моменат који је ухваћен у времену”, рекао је Милосављевић.

Радови су изложени у Умјетничкој галерији Центра за културу и образовање, заједно са фотографијама чланова добојског фото-кино клуба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана