До сада невиђени "Балкански шпијун": Глумачке легенде у хуманитарној представи за помоћ култури, ти шерујеш – Mozzart донира!

ГС
Представа "Балкански шпијун"
Foto: Mozzart | Представа "Балкански шпијун"

"Соко зове орла, соко зове орла" – виче Драган Бјелогрлић у улози Илије Чворовића! "Орао пао, орао пао" - одговара Мима Караџић као Ђура! Весна Тривалић не престаје да попује, баш као Даница, а у досад невиђеној постави Ковачевићевог „Балканског шпијуна" наступиће и Гордан Кичић (Петар Марков) и Бранка Катић (улога ћерке Соње).

Домаћин Зоран Кесић употпуниће спектакл који глумачке легенде у сарадњи са Mozzartom спремају за Божић, преко Zooma, у продукцији Spotlightа. Хуманитарна представа за помоћ УДУС-у биће емитована на Mozzartovom јутјуб каналу 7. јануара у 20 часова, а потом ће бити доступна за гледање још 48 часова.

Култура у доба короне би могла да буде описана оном чувеном реченицом из „Шпијуна" – ако ме се сете, сете. Наша је дужност да помогнемо онима који током пандемије не могу да раде пуном паром, нити да наставе да стварају култна дјела. Зато је веома важно да се сви удружимо и помогнемо драмским умјетницима - током прва 24 сата, ти шерујеш представу, а Mozzart донира УДУС-у за фонд солидарности. Што је више шерова, то ће фонд бити већи!

-Идеја је феноменална, изузетно ми је драго што сам дио ове приче и фантастичне екипе. Имамо прилику да се ујединимо и сакупимо средства за УДУС и колеге које су у веома незавидном положају. Мислим да представа долази у правом тренутку, на Божић ће сви бити код куће и моћи ће да нам помогну да ширимо дух празника и даривања, како бисмо заједно дали подршку драмским умјетницима. Веома смо захвални Mozzartu, који на прави начин подржава културу  - истакао је Гордан Кичић.

Глумци се одричу свог хонорара за учешће и такође га донирају УДУС-у, а комплетна постава и Mozzart позивају све да шерују и учествују у ширењу лијепе енергије, свијести о стању културе погођене ковидом. Сваки шер доноси нова средства за фонд солидарности нашег репрезентативног културног удружења.

-Током цијеле године борили смо се против ковида, донирали више од милион евра здравству, трудили се да кажемо хвала медицинарима кроз многе акције... Сада смо осмислили начин да укажемо на ситуацију у којој се налази култура усред пандемије. Наше пословање је било заустављено отказивањем спортских догађаја на два мјесеца, а културни догађаји су суспендовани и ограничени много дуже од тога. Одазвала су нека од наших највећих глумачких имена, легенде које су обиљежиле нашу и југословенску кинематографију и заједно правимо представу за све који су сами у ковид болницама, за оне који код куће брину о њима, за родитеље који балансирају са радом од куће. Желимо да ова хуманитарна верзија „Балканског шпијуна" све насмије и да барем у тих сат времена мислимо само на лијепе ствари. Хвала глумцима на одвојеном времену, јер без њих ништа не би било могуће – поручују из компаније Mozzart.

 „То је била моја дужност", гласи чувена реплика из „Балканског шпијуна". Да ли ћеш и ти испунити своју дужност и помоћи култури да прегура тежак моменат? Један шер, то је све што је потребно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана