Дјела Мирјане Томашевић представљена у Приједору

С. Та.
Дјела Мирјане Томашевић представљена у Приједору

ПРИЈЕДОР - Изложба “Реминисценције” београдске ауторке Мирјане Томашевић отворена је у Музеју Козаре у Приједору.

- Ова изложба подразумијева два тока. Један је експериментисање аутора са графичким техникама - акватинтом, линорезом, линогравуром у сврху добијања јединственог израза, што је у великој мјери и остварено када погледате ова дјела - рекао је директор Музеја Козаре Зоран Радоњић.

Ауторка изложбе Мирјана Томашевић је истакла да је у питању оригинална штампа ручне графике, мало неуобичајено пошто су углавном у боји што је  изазов којим се бави у посљедње вријеме.

- Изложени радови су реализовани током претходне двије године мада су оне много раније чучале и сазријевале у мени као неке искре и сјећања на неке поводе  из ранијих радова или уопште из искуства живота - казала је Томашевићева.

Додала је да  фрагменти и инсталације које су изложене представљају скуп догађаја који су остали у неком ликовном смислу.

- Кругови који доминирају су као неки цикличан ток који стално тече, а понавља се изнова као нека савршена форма која уз неке моје дораде графичке, мисаоне и визуелне може да поприми неке сасвим друге облике и да не остане на нивоу тог круга - додала је Томашевићева.

Изложба је отворена до 20. децембра. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана