Дјечије позориште РС : Почео рад на представи „Коњић Грбоњић“

Илијана Божић
Foto: ГС

БАЊАЛУКА- Ансамбл Дјечијег позоришта Републике Српске почео је рад на новој представи "Коњић Грбоњић", Петра Першова, у режији Иване Драгутиновић Маричић.

Аутор драматизације је Милан Гајић, а у представи играју Божана Бијелић, Александра Спасојевић, Раде Костић, Драган Вучић, Свјетлана Андрић, Драгана Илић, Саша Терзић, Душко Мазалица и Александар Руњић.

-Београдској редитељки Ивани Драгутиновић Маричић ово је прва сарадња са Дјечијим позориштем РС, а и ансамбл је појачан са још једним младим умјетником, глумцем Александром Руњићем, који се представио бањалучкој публици у бројним представама Народног позоришта Републике Српске и Градског позоришта "Јазавац"-саопштили су из Дјечијег позоришта РС.

Истакли су да је "Коњић Грбоњић" дио лектире за ученике трећег разреда основне школе, те да се сматра једном од најпопуларнијих бајки за дјецу.

-Настојећи да сваке године изведе наслов, који је дио обавезне лектире у основним школама РС, национални театар за дјецу овим постиже оптималну интеракцију у комуникацији школе – театар-казали су из Дјечијег позоришта РС.

Сценографију и израду лутака потписује Берина Шушчевић, уз сараднике Петру Јоцић и Васка Јорданова, костимограф је Јелена Стојчић, а композитор Младен Матовић.

Покровитељ представе је Министарство просвјете и културе РС, а премијера се очекује почетком септембра. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана