Дјечије позориште РС: Одржана прва проба "Гагарина"

Илијана Божић
Дјечије позориште РС: Одржана прва проба "Гагарина"

БАЊАЛУКА- Прва читаћа проба за реализацију представе "Гагарин, најшашавији пас у свемиру" одржана је данас у Дјечијем позоришту Републике Српске.

Након што је вриједна техника овог театра према нацртима и идеји сценографкиње Ирине Сомборац из Београда, израдила сценографију и лутке ансамбл је почео са читаћом пробом.

Како је планирано, најмлађа публика ову представу моћи ће премијерно да погледа 16. марта, а  овај луткарски комад настаје према књизи бањалучког књижевника Берислава Благојевића "Упознајте Гагарина, најшашавијег пса у свемиру".

Драматизацију и режију потписује Јован Царан, редитељ из Зрењанина, а из Зрењанина је и композитор музике за представу, Данило Михњевић.

Гагарина ће играти Ђорђе Јанковић, Шмокљана Александар Руњић, Шмизлу Свјетлана Андрић, Бициклисту и Хектора Саша Терзић, а Риплија, Мрвицу и Лајку Александра Спасојевић.

Овим се наставља програмска оријентација Дјечијег позоришта РС да сваке године афирмише и једног домаћег писца, да би се сценским извођењем, праизведбом, потврдио избор квалитетне литературе, односно играо наслов из обавезне лектире за основне школе.

Представа настаје под покровитељством Министарства просвјете и културе РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана