Дјечије позориште РС награђено у Кини “Лав” освојио Пекинг

Рајко Вуковић
Дјечије позориште РС награђено у Кини “Лав” освојио Пекинг

БАЊАЛУКА - Представа Дјечијег позоришта Републике Српске “Био једном један лав”, у режији Николе Бундала освојила је велику награду у такмичарском програму 13. Међународног фестивала позоришта за дјецу у Пекингу.

У Кини се и даље због превенције короне не организују манифестације са извођачима уживо, стога је снимак представе “Био једном један лав” емитован 12. августа. Број прегледа и заинтересованости кинеске публике за бањалучку представу износио је 322.000 кликова, због чега је Дјечијем позоришту додијељена Награда за међународни изванредни онлајн наступ. 

Подсјећамо, овај фестивал у Пекингу трајао је од 12. јула до 18. августа на којем је учествовало осам интернационалних позоришта и тринаест позоришта из Кине. Бањалучки глумци су одушевили кинеске малишане и стручни жири, због чега се представа “Био једном један лав”, у режији Николе Бундала с разлогом смјешта у најуспјешније пројекте у историји Дјечијег позоришта Републике Српске. У представи играју Никола Милаковић, Ђорђе Јанковић, Зорана Шуман и Свјетлана Андрић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана