Дјечије позориште РС 18. маја отвара врата Музеја позоришних лутака

А. Г.
Дјечије позориште РС 18. маја отвара врата Музеја позоришних лутака

БАЊАЛУКА - Дјечије позориште Републике Српске отвориће врата свог Музеја позоришних лутака, симболично, 18. маја, на Међународни Дан музеја, у десет часова.

Тога дана глумци одјевени у костиме из представе "Коболди", Александра Диме, у режији Тодора Валова, "стаће" испред главног улаза у Дјечије позориште РС и групним портретом позвати малишане и родитеље да дођу у наш Музеј.

- Како се у представи "Коболди" чудесни патуљци коболди боре против Витеза лошег времена и наравно, побјеђују, тако ће и ова наша слика бити порука да ће коболди помоћи и дјеци и Дјечијем позоришту да побиједе невољу вируса корона – поручили су из Дјечијег позоришта РС. 

Сљедећег дана, 19. маја, такође у десет часова, глумци ће, овај пут одјевени у костиме из представе "Пећа и вук" отворити Музеј лутака, а потом дан касније слиједе "покретне слике" из представа "Ноћ у Мерлиновом замку", "Маша и медо" и "Сирано де Бержерак".

Тако ће сљедећа седмица, од 18. до 22. маја бити у знаку ликова из представа Дјечијег позоришта, који, са једнаким оптимизмом као и глумци, чекају нова извођења на сцени националног театра.

Музеј ће радити сваког радног дана од десет до 18 часова, а уз све прописане превентивне безбједоносно епидемиолошке мјере.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана