Дјечије позориште Републике Српске гостује у Осијеку

M.M.
Дјечије позориште Републике Српске гостује у Осијеку

БАЊАЛУКА - Представа Дјечијег позоришта Републике Српске "Школа за пачиће" рађена по тексту и у режији Предрага Бјелошевића биће одиграна сутра у Осијеку, у Дјечијем казалишту "Бранко Михаљевић" у оквиру позоришног маратона.

Глумачки ансамбл "Школе за пачиће", која ће бити одиграна од 10 часова чине Ана Анђелић, Свјетлана Андрић, Ђорђе Јанковић  и Зорана Шуман.

Истог дана на сцени Хрватског народног казалишта Осијек биће одиграна представа "Ај, Кармела" Српског народног позоришта из Новог Сада, Хозеа Санђиса Синистера у режији Душана Петровића.

 - У три дана маратона биће изведено 16 представа, на различитим сценама у Осијеку, а учесници су и Казалиште лутака Задар, Хрватско народно казалиште  Осијек, Луденс татар, Копривница, Умјетничка организација Група, Казалиште Морузгва и Аплауз театар из  Загреба - навели су из Дјечијег позоришта РС.

Репертоарске представе осијечког позоришта за дјецу - "Плива патка преко Драве" и "Ружно паче" које су и на репертоару маратона, уз бањалучку "Школу за пачиће" дио су тематског  луткарског програма маратона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана