Дизни прави римејк Робина Худа из 1973. године

ГС
Дизни прави римејк Робина Худа из 1973. године

Дизни је очигледно ријешио да направи римејкове већине својих хитова из прошлих времена. Послије филмова Краља лавова, Мулана и Аладина, на ред је дошао и анимирани филм Робин Худ, из 1973. године. Овај анимирани филм ићи ће као ексклузива на њиховој платформи Дизни+.

 

Као и код филма Краљ лавова, у новој верзији Робина Худа, Дизни ће ликове представљати као антропоморфне, и то кроз форму мјузикла. У оригиналној верзији филма, познати лопов Шервуда је лисица, док је његова банда сачињена од других животиња. Мали Џон ће бити црни медвед, шериф из Нотингема вук, Туцк као јазавац, а принц Џон лав.

У овој продукцијској кући већ разматрају различите стратегије као да објављују филмове на стриминг платформи Дизни+. Тежиће се да платформа буде сачињена од ексклузивног материјала које ће корисници моћи да гледају само на њој и нигдје другдје. За сада им у овоме иде добро, с обзиром на то да су скоро премашили 50 милиона претплатника, захваљујући лансирању у Великој Британији, Индији, Немачкој, Италији, Шпанији, Аустрији и Швајцарској.

Све ово се поклапа и са епидемијом Корона вируса која је приморала већи дио свјетске популације да остане у својим домовима у посљедњих мјесец и по дана, како се не би заразили. То је драстично утицало на повећање броја корисника различитих врста стриминг платформи за забавне садржаје, између осталог и код Дизни+.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана