Дирљив опроштај од Владе Дивљана

Приредила: Мирна Пијетловић
Дирљив опроштај од Владе Дивљана

Београд - Уз звуке "Идола" и присуство бројних поштовалаца лика и дјела великог српског музичара Владе Дивљана јуче је одржана комеморација у Дому омладине Београда. Дворана "Американа" била је тијесна да прими све пријатеље и поштоваоце Владиног лика и дјела.

На бини је била велика Владина слика на којој је насмијан и каквог треба да га памтимо. У прва три реда сједили су породица, пријатељи и најближи сарадници, а остали су стајали.

На балкону су били Душан Којић Која, Зденко Колар, Бајага, Неле Карајлић, Кики Лесендрић и многи други.

Комеморацији су присуствовали и чланови састава "Љетно кино" из Загреба са којима је наступао.

Први је говорио легендарни музички уредник и водитељ "Студија Б" Слоба Коњовић који је подсјетио на све фазе стваралаштва Владе Дивљана.

- Овде смо да славимо оно што је Влада оставио Београду. То вреди и то ће трајати - рекао је Коњовић.

Потом се на веома емотиван начин од Дивљана опростио Светозар Цветковић који је причао о дјетињству и друговању с њим, када су један другог звали Владица и Светица.

- Живот Владе Дивљана се никад неће завршити. Видимо се, Владице. Твој Светица - рекао је Цветковић. 

Пјесник Љубивоје Ршумовић, који је са Дивљаном радио представу "Рокенрол за децу" и серију "Фазони и форе", је истакао да нам је отишао један од најбољих.

- Нешто ме је терало да, када сам чуо за Владу, својој породици прво, а сад свима вама овде изражавам саучешће, јер нам је отишао један од најбољих - рекао је пјесник.

На бину је потом изашао бенд "Љетно кино" и извео пјесму "Само једну љубав имам". Позвали су и публику да пјева, али емоције су биле толико јаке да су многи заплакали.

Гиле је са "Љетним кином" извео "Небеску тему". Потом су изашли Бојана из групе "Сви на под" и Васке из "Еве Браун" и "за најбољег ортака" извели пјесму "Однеси ме, поведи ме".

Влада Дивљан је преминуо 5. марта у Бечу, а јуче је кремиран на Новом гробљу у Београду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана