Дилан неће присуствовати церемонији додјеле Нобелове награде

Танјуг
Дилан неће присуствовати церемонији додјеле Нобелове награде

Штокхолм - Легендарни амерички музичар и песник Боб Дилан неће присуствовати церемонији додјеле Нобелове награде за књижевност, због "других обавеза", саопштила је данас Шведска академија, преноси АФП.

Како се наводи, Академија је у уторак примила писмо од Боба Дилана, у коме је објаснио да је спречен да дође у Штокхолм у децембру, на церемонију додјеле награда.


"Надао сам се да ћу лично примити награду, али на жалост спречиле су ме друге обавезе. Осјећам се невјероватно почаствован што ми је додијељена Нобелова награда", написао је Дилан у писму Академији.

Академија је навела да поштује одлуку Боба Дилана, али да је неуобичајено за добитника Нобелове награде да се не појави на церемонији додјеле.

Неколико других ранијих добитника Нобелове награде из разних области такође нису присуствовали додјели из различитих разлога - Дорис Лесинг је била стара, Харолд Пинтер у болници, Елфриде Јелинек је имала социјалну фобију.

"Радујемо се награди Боба Дилана, али он награду мора да прими у року од шест мјесеци, почевши од 10. децембра. То је једини захтјев", наводи се у саопштењу Академије.

Дилан је овогодишњи добитник Нобелове награде за књижевност, а награда је требало да му буде уручена 10. децембра на свечаној церемонији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана