Деваи: Серија "Мочвара" се одиграва у душама ликова

Танјуг
Foto: Pannon RTV

БЕОГРАД- Гост нове епизоде видео серијала Танјуг Рефлектор био је глумац Золтан Деваи који је говорио о свој улози у другој сезони серије "Мочвара".

Деваи је рекао да је у освајању улоге у "Мочвари" најтеже било наћи искреност свог лика, нагласивши да су у сценарију Милене Марковић све улоге добро написане.

"Мислим да је тајна добре приче и ликова што имају много слојева, нису једноставни. Сви смо и у приватном животу јако компликовани - срећни, тужни, некад и бесни, љубоморни, некад добри и зли", рекао је глумац.

Говорећи о свој улози Нандора, Деваи је примјетио да док сви остали ликови имају тајне "он је наискренији, с њим човјек добије оно што види".

Према његовим ријечима, док је прва сезона била јесења, сива и хладна, наставак "Мочваре" се из Београда сели у Сенту, гдје је "топло, знојаво, прашина је, лепи се све, ту је и река и идила малог града".

"Како улазимо у причу сазнајемо да та идила није префектна. Мислим да је то оно што држи гледаоца на ивици ишчекивања - наизглед једноставни ликови, а сви имају неке тајне. Мочвара се одиграва у душама карактера", оцијенио је Деваи.

Много породичних прича у другој сезони према мишљењу глумца, "помаже да публика више уђе у причу, јер свака породица има неке тајне, сукобе и проблеме".

Деваи је рекао да му је "Мочвара" прва већа улога након што је 2013. године завршио академију и почео радити у сенћанском Мађарском камерном позоришту.

"Има теорија да сваких седам, осам, десет година треба направити неку промену да ли у приватном животу или на послу. Мени је сад тако после седам. Волим да радим у Сенти са пријатељима, али рад са новим људима, у новом формату и локацијама дао ми је неки плус", рекао је Деваи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана