Детаљи трагедије у Калиновику: Испробавао пушку па убио најбољег пријатеља

Небојша Томашевић
Детаљи трагедије у Калиновику: Испробавао пушку па убио најбољег пријатеља

КАЛИНОВИК - Марко Сладоје (26) из Калиновика хицем из војничке пушке "М48" случајно је усмртио пријатеља и суграђанина Немању Копривицу (30) којег је метак погодио у главу, потврђено је "Гласу Српске".

Трагедија се десила у мјесту Улог на локалитету Зеленци код Калиновика у недјељу око 23.20 часа гдје су младићи са још три друга били на излету.

Према незваничним информацијама, Сладоје је кобне вечери узео пушку како би је погледао и наводно је покушао да испали хитац у ваздух.

- Он је узео оружје, репетирао га је те симулирао да пуца у ваздух. Пушка није опалила. Међутим, док је спуштао оружје, пушка је опалила, а хитац је погодио његовог друга Копривицу у главу. Несрећни младић је на мјесту остао мртав. Није му било спаса - рекао је извор близак истрази.

Додао је да су се младићи одмах успаничили, али су се брзо смирили и тројица су отрчали да траже помоћ.

- Сладоје је остао с Копривицом и држао га на рукама све вријеме док нису стигли полиција и хитна. Сви они су мислили да ће моћи да спасе другара,  али младићу није било спаса. Мјесто гдје се све десило дубоко је у шуми и на неприступачном терену па је патроли полиције и служби хитној помоћи требало дуже од сат да дођу на терен. Када су стигли могли су само да констатују смрт Копривице - рекао је наш извор.

Појаснио је да су током истраге сви младићи испричали исту причу како се десила трагедија и да се овдје не ради о намјерном злочину већ нехату и непажњи. Према нашим сазнањима овај случај ће највероватније бити окарактерисан као изазивање опште опасности.

- Сладоје није вичан оружју и није га ни знао користити. О његовој одговорности одлучиће тужилац када сагледа све доказе - рекао је наш извор.

Из Полицијске управе Фоча саопштено је да им је овај догађај пријављен 8. августа око 23.20 часова.

- Пријављено је да је С. М. у мјесту Зеленац, ватреним оружјем усмртио К. Н. из Калиновика. С. М. је ухапшен и уз извјештај о кривичном дјелу биће предат надлежном тужилаштву на даље поступање. Након завршеног увиђаја те свих спроведених криминалистичких мјера и радњи  са лица мјеста изузето је ватрено оружје која ће бити предмет вјештачења. Истог дана на више локација претресени су објекти које користи С. М. Увиђајем је руководио дежурни тужилац Окружног тужилаштва Требиње - саопштили су из ПУ Фоча не наводећи друге детаље.

Роштиљ

Познаници двојице младића испричали су да су се Марко Сладоје и страдали Немања Копривица стално дружили и да су у недјељу били цијели дан на излету. Са три друга отишли су у Улог да роштиљају.

- Били су ту цијели дан, а трагедија се десила тек увече. Сви су у шоку због Немањине смрти - рекао је познаник младића, који није желио да му објавимо име.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана