Детаљи полицијске акције у Источном Сарајеву: Четворка пала због лабораторије за узгој марихуане

Јелена Станић
Детаљи полицијске акције у Источном Сарајеву: Четворка пала због лабораторије за узгој марихуане

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Његош Ћодо (38), Страхиња Пандуревић (22), Томислав Петровић (33), Милош Баричанин (22), сви из Пала, ухапшени су након што је полиција пронашла импровизовану лабораторију за узгој индијске конопље у Источном Сарајеву, сазнаје "Глас Српске".

Лабораторија је пронађена у сриједу након што су припадници Министарства унутрашњих послова претресли четири локације на подручју те општине.

Пронађени су регали, сепаратори, филтери као и друга опрема за коју се претпоставља да је коришћена за узгој канабиса.

У Министарству унутрашњих послова РС нису износили детаље, али су потврдили да су четири особе ухапшене.

- Њ. Ћ, С. П, Т. П. и М. Б. ухапшени су због сумње да су извршили кривично дјело недозвољена производња и промет опојних дрога - казали су у МУП-у РС не износећи детаље.

Ћодо, Пандуревић, Петровић и Баричанин данас су била на испитивању, а према непотврђеним информацијама требало је да буду пуштени на слободу.

Међу ухапшенима је Пандуревић, који је почетком 2019. године завршио на операционом столу у Источном Сарајеву, када му је одстрањена слезина, након што је, како је тада тврдио, био претучен у полицијској станици.

Њега су, према незваничним информацијама, испитивали у полицији у оквиру истраге која је покренута због пријаве жене из Пала да су јој непознате особе покушале изнудити новац. Они су јој, наводно, прво оставили писмо закачено на брисачима аутомобила, а потом јој почели слати поруке на телефон,  тражећи новац.

Полиција је Пандуревића тада позвала у својству свједока, да би га затим ухапсили. Како су тада казали у полицији, он је превезен у болницу због тога што се пожалио на болове у стомаку, те да ако се утврде пропусти службеника, они ће за то и одговарати.

И Петровић је од раније познат полицији, а хапшен је 2008. године када је заједно са Небојшом Кусмуком активирао двије бомбе у Палама, усљед чега је тешко повријеђен Бојан Живковић.

Они су признали ово дјело, рекавши да су се претходно посвађали и потукли са Живковићем, те да су тада били пијани.  

Наставак

Припадници Министарства унутрашњих послова РС данас су претресли још седам локација на подручју Источног Сарајева. Према нашим сазнањима, трагали су за још неколико особа, иако до закључења овог броја "Гласа Српске" није било ухапшених.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана