Десети “Бларт” фестивал у Друштвено културном центру “Инцел”: Три дана музике, књижевности и театра

Б.П.
Десети “Бларт” фестивал у Друштвено културном центру “Инцел”: Три дана музике, књижевности и театра

БАЊАЛУКА - Удружење независних стваралаца и активиста “Гето” организује десети регионални фестивал “Бларт”, који ће трајати од четвртка до суботе. Тема овогодишњег фестивала је “Метаморфоза”, а програм фестивала ће се одржати у ДКЦ “Инцел”.

Фестивал ће у четвртак, у 19 часова, отворити умјетница Исидора Бранковић перформансом “Некад ме зову рибом” у којем пропитује поруке, које остају скривене. На књижевној вечери, у петак у 19 часова, представиће се оснивачи издавачке куће “Књижевна Задруга” из Сарајева, Арман Фатић са дјелима “Сарајевски сан” и “Меддах и филџан” и Вања Шуњић са дјелом “Срце у облику троугла”. Након промоције планирано је отварање изложбе стрипова и пројекција анимираних филмова умјетника Берина Тузлића.

Посебан дио фестивала је театарска радионица редитељке Хане Миленковски из Скопља која ће са македонским глумцима Ђјоргоски Мартином и Митевски Чедомиром радити са полазницима на умјетничком истраживању процеса доношења одлука, чији је крајњи исход представа која ће бити изведена у суботу.

Фестивал ће затворити бендови “Артан Лили”, који је један  концертно најактивнији бенд у региону и “Short Reports”, високоенергетски алтернативни рок дуо из Новог Сада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана