Де­по­ва при­ча 17. апри­ла у РС

Але­ксан­дра Маџар
Де­по­ва при­ча 17. апри­ла у РС

Бањалука - Филм "Вир­ту­ел­на сви­јест", у ко­јем Џони Деп ту­ма­чи је­дну од на­сло­вних уло­га, пу­бли­ка у Ре­пу­бли­ци Српској има­ће при­ли­ку да по­гле­да од 17. апри­ла.

Пот­врди­ла је то пор­тпа­рол бањалу­чког мул­ти­пле­кса "Па­лас" Ма­ри­на По­по­вић. Ре­жи­ју фил­ма по­тпи­су­је ос­ка­ро­вац Во­ли Фис­тер, сла­вни ди­ре­ктор фо­то­гра­фи­је свих на­јус­пје­шни­јих фил­мо­ва Крис­то­фе­ра Но­ла­на: "Бе­тмен три­ло­ги­ја", "Ме­мен­то" и "По­че­так".

Радња ове акци­оне фан­та­зи­је пра­ти два во­де­ћа ин­фор­ма­ти­ча­ра,

Ви­ла Кас­те­ра, ко­јег ту­ма­чи Џони Деп, и њего­вог при­ја­теља Ма­кса Во­тер­са чи­ја је уло­га по­вје­ре­на По­лу Бе­та­ни­ју. Они ра­де на свом те­хно­ло­шком чу­ду, док се ра­ди­кал­на ан­ти­те­хно­ло­шка ор­га­ни­за­ци­ја (РИФТ - Ре­во­лу­ци­онар­на не­за­ви­сност од те­хно­ло­ги­је) бо­ри про­тив кре­ирања сви­је­та у ко­јем ра­чу­на­ри мо­гу да на­дма­ше мо­гу­ћнос­ти људ­ског моз­га.

Кас­тер је на ко­рак од ства­рања ма­ши­не са вје­шта­чком ин­те­ли­ген­ци­јом и људ­ским емо­ци­ја­ма ко­ја би би­ла ус­пје­шни­ја од људи. Кон­тро­вер­зни ек­спе­ри­мен­ти су га учи­ни­ли по­зна­тим, али ује­дно и ме­том ра­ди­кал­них акти­вис­та ко­ји чи­не све да осу­је­те његов про­је­кат.

Ипак, и про­тив сво­је воље они му по­ма­жу да сти­гне до за­вршне фа­зе про­је­кта. Кас­тер пос­та­је извор људ­ских емо­ци­ја за ма­ши­ну. Њего­ва су­пру­га Еве­лин, ко­ју глу­ми Ре­бе­ка Хол, и при­ја­тељ Макс пос­та­ју свје­сни да ви­ше не мо­гу кон­тро­ли­са­ти Ви­ла ко­ји жу­ди за све ве­ћим са­знањима и мо­ћи.

Иако су заљубљени­ци у се­дму умје­тност и фа­но­ви Џони­ја Де­па на­ви­кли да га гле­да­ју у ек­сцен­три­чним уло­га­ма као што су ли­ко­ви у фил­мо­ви­ма "Пи­ра­ти са Ка­ри­ба", "Мра­чне сјен­ке", "Усамљени осве­тник", овај филм је, ка­ко ка­жу кри­ти­ча­ри, њего­во нај­мра­чни­је из­дање.

Свјет­ска пре­ми­је­ра

Ве­ли­ка свјет­ска пре­ми­је­ра на­јављена је за 10. април. Ка­ко пи­шу стра­ни ме­ди­ји, Џони Деп је на­ја­вио да ће по­сли­је пре­ми­је­ре на­пра­ви­ти ве­ли­ку за­ба­ву на ко­јој ће би­ти мно­ге хо­ли­вуд­ске зви­јез­де.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана