Депардје забрањен у украјинским медијима

Агенције
Депардје забрањен у украјинским медијима

Украјинске власти направиле су црну листу умјетника, које сматра "претњом за своју националну безбједности" након што су подржали проруске побуњенике у источној Украјини као и руско припајање црноморског полуострва Крим, саопштено је синоћ у Кијеву.

Ти умјетници, већином глумци и пјевачи, неће се више појављивати у украјинским медијима, саопстило је украјинско Министарство културе. На црној листи се налази 13 руских умјетника, међу којима је и француски глумац Жерар Депардје који је прије двије године постао руски држављанин а крајем јуна је проглашен непожељном особом у Украјини.

Телевизија и бископи неће имати више право да приказују филмове у којим се налазе глумци са списка, изјавила је Франс пресу портпаролка министарства Дарина Глученко и додала да ће ускоро бити укинуте лиценце за приказивање таквих филмова.

Та забрана ће се односити и на филмове из совјетске ере јер се на списку налази глумац Михаил Бојарски који је јавно подржао анексију Крима. Пјесме руских пјевача с црне листе неће више бити емитоване на украјинским радио станицама.

Међу њима је легендарни совјетски музичар Јосиф Кобзон који има надимак "Совјетски Френк Синатра".

Односи између Украјине и Русије су на најнижем нивоу од анексије Крима у марту 2014. и проруске побуне на истоку Украјине гдје је од априла прошле године погинуло око 6.500 људи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана