Давиду Борбашу припало Златно јаје

Срна
Давиду Борбашу припало Златно јаје

Мокра Гора - Награду "Златно јаје" за најбољи филм на филмско-музичком фестивалу "Кустендорф" добио је редитељ Давид Борбаш за филм "Вартбург".

Баселу Халилу за филм "Здраво Марија" припала је награда "Сребрно јаје", а Марија Гускова добила је награду "Бронзано јаје" за филм "Еркинов повратак".


Жири је ове године одлучио да додијели и специјалну награду, а добитник је Маша Шаровић за филм "Град".

О наградама је одлучивао трочлани жири - продуцент Мажида Абди из Канаде, професор на Факултету драмских умјетности у Београду Дивна Вуксановић и продуцент Фламинио Задра из Рима.

Признање "Винко Филач" за најбољу фотографију добиоје Ерик Мизахрија за филм "Здраво Марија".

Оснивач "Кустендорфа", прослављени редитељ Емир Кустурица рекао је затварајући Фестивал да је охрабрујуће што се девети пут манифестација одржава на мјесту које је заправо недођија.

"Један простор између земаља и градова, ни на небу ни на земљи, прво је постао туристичка дестинација, а онда је, захваљујући помоћи државе и сада жГаспром њефтаж фестивал достигао тачку да ће га тешко бити избрисати са културне мапе", рекао је Кустурица.

У умјетничком програму Академско културно-уметничко друштво "Светозар Марковић" из Крагујевца извело је народне игре из Шумадије.

Девети међународни филмски фестивал "Кустендорф", који је почео 22. јануара, окупио је бројне ауторе, глумце, музичаре, младе филмске ауторе и студенте филмских школа из цијелог свијета, те бројне новинаре и друге госте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана