Дашак Беча уз плесаче Gemmе и Хабанере

Александра Маџар
Дашак Беча уз плесаче Gemmе и Хабанере

Бањалука - До одржавања велике манифестације "Бечки бал" остало је тек неколико седмица, а привилегију да буду плесачи у главном дијелу програма добили су плесни клубови "Gemmа" и "Хабанера".

- Заиста смо дуго и систематично радили на одабиру плесних парова или цијелог клуба којем ћемо поклонити повјерење и дати им прилику да раде са истакнутим бечким кореографом, господином Хајнцом. Одлучили смо да то буде плесни клуб "Gemmа" као један од најпознатијих, не само на простору БиХ, већ и региона. Такође, учествоваће и плесни клуб "Хабанера" - истакао је организатор ове престижне манифестације Дарко Милорадовић.

Плесни клуб "Gemmа" ускоро ће обиљежити 30 година постојања, а иза себе има прегршт награда, признања, организованих такмичења и ширих дјеловања на простору БиХ који су подразумијевали едукацију становништва о значају плеса, али и покретању такмичења попут "Бањалука опена".

Покривају све сфере плеса, а њихови плесачи учествовали су и у бројним плесним представама што их чини додатно припремљеним за манифестацију попут "Бечког бала".

- Велика је привилегија бити дио овакве манифестације, посебно што се она одржава први пут и што ће управо "Gemmа" остати упамћена као клуб који је дашак бечке културе адекватно пренио домаћој публици. Даћемо све од себе да будемо најбољи, јер су на то навикнути и сви они који прате наш рад - рекао је спортски директор клуба Тихомир Стефановић.

Поред овог плесног клуба и њихових плесача, прилику да свој таленат представе на "Бечком балу" имаће и полазници школе плеса "Хабанера", релативно младе, али врло успјешне групе љубитеља плеса.

"Бечки бал" биће одржан у Бањалуци 14. фебруара са почетком у 20 часова, а продаја карата би требало да почне идућег понедјељка. Више информација о цијенама и условима биће познато у наредних неколико дана.

- Спремите своје балске хаљине и смокинг, Дан заљубљених, а посебно оних заљубљених у плес, ускоро стиже - најавили су организатори.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана