Данило Бећковић, редитељ хит комедије Мали Будо: Хонорар добијамо у аплаузима

Александра Маџар
Данило Бећковић, редитељ хит комедије Мали Будо: Хонорар добијамо у аплаузима

Београд - Филм "Мали Будо", који је по сценарију Димитрија Војинова режирао Данило Бећковић, доживио је велики успјех, а ову хит комедију је за само четири дана послије премијере у Београду погледало 50.000 људи.

Тако су домаћи медији ову помаму за улазницама назвали "будоманија".

Велика гужва, редови и нестрпљење владали су и у Бањалуци, када је дио глумачке екипе продефиловао испред мултиплекса "Палас". Сигурно је само једно, остварење "Мали Будо" купило је публику, а за његову пројекцију не престаје да се тражи карта више. Одушевљење, због "пометње" коју је направила прича у којој Петар Стругар тумачи главног лика, Будимира, није крио ни редитељ Данило Бећковић.

- Сви у екипи смо одушевљени резултатом. Радили смо на  репертоарском филму, намењеном биоскопској публици и било ми је изузетно важно да глумци и екипа иза камере добију сатисфакцију за уложени рад и веру у овај филм. Наш посао је такав да није битно само јесте ли и колико плаћени, већ се хонорар добија и у аплаузима - истакао је Бећковић.

Посебно је нагласио да су филм радили са великом љубављу и чиста срца, без икаквих калкулација.

- Мислим да се то види у филму и да публика то инстинктивно осећа. Сјајно смо се провели на снимању, некад сам се осећао као да сам у биоскопу а не на сету - додао је редитељ.

Када је ријеч о дијеловима остварења који су њему као редитељу најдражи, открио је да постоји неколико сцена које су на самом снимању унапређене импровизацијом у којој је учествовала цијела ауторска екипа.

- Импровизација је пипава ствар која је добра само ако је екипа уиграна и размаштава се на основу чврсто постављене приче и ликова. Ако сви добро знају шта раде, тек онда се може дозволити слободна игра. Јако сам поносан на ту креацију која је настала на самом сету. Тако су настале неке од најсмешнијих сцена у филму и мислим да је то показатељ колико је екипа била сложна и колико смо поверења имали једни у друге - објаснио је Бећковић.

Радња филма прати живот Петра Стругара, Малог Буда, младића из провинције који у сурету с великим градом, Београдом схвата колико је мали. Током два дана лутања престоницом, заљубљује се, разочарава у љубав, обилази клубове, постаје интернет сензација, стиче и губи пријатеље, одриче се родитеља, учествује у тучи, лажно се представља као хирург на ВМА и доживљава вантјелесно искуство. А за упознавање овог изгубљеног младића са ноћним животом Београда, задужен је Сергеј Трифуновић.

Нова остварења

- Завршавам два документарна филма, један о Милошу Црњанском, а други о Миловану Ђиласу. Размишљамо о наставку "Малог Буда", али и једној романтичној комедији која се зове "Јесен самураја" - казао је Данило Бећковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана