"Дани Владе С. Милошевића" од 9. до 20. априла

Срна
"Дани Владе С. Милошевића" од 9. до 20. априла

БАЊАЛУКА - У Бањалуци ће од 9. до 20. априла бити одржана 21. манифестација "Дани Владе С. Милошевића" у организацији Академије умјетности Универзитета у Бањалуци и Музиколошког друштва Републике Српске и у партнерству са "Банском двором - културни центар".

Свечано отварање заказано у суботу, 9. априла, повјерено је здруженом Симфонијском оркестру Академије умјетности и Музичке школе "Владо Милошевић" Бањалука.

Из Академије је саопштено да ће манифестација бити завршена концертом камерног дуа који чине Сњежана Павићевић /пиколо/ и Вања Шћепановић /клавир/ из Београда.

"Осим концерата, представа и изложби, и ове године ћемо имати "Традицију на /с/цени", едукативне радионице традиционалних музичких инструмената на Академији умјетности. Овога пута, мастерклас ће држати етномузиколог Зоран Богдановић из Новог Сада, док су демонстратори и Митар Јовић и Миле Ковјанић", наводе из Академије умјетности.

Из Академије подсјећају да су сви садржаји манифестације бесплатни за грађанство.

Манифестација "Дани Владе Милошевића" одржава се од 2000. године, а установљена је поводом обиљежавања годишњице рођења овог академика, композитора, етномузиколога и педагога.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана