“Дани Владе Милошевића”: Представљена “Сабрана духовна дела” и поема “Хиландар”

И. Б.
“Дани Владе Милошевића”: Представљена “Сабрана духовна дела” и поема “Хиландар”

БАЊАЛУКА - Предавања о раду великог композитора Владе Милошевића обиљежила су други дан манифестације “Дани Владе С. Милошевића”, која се традиционално одржава у Бањалуци.

Према ријечима вршиоца дужности декана Академије умјетности Универзитета у Бањалуци Драгане Пурковић Мацан у Камерној сали јуче су одржана занимљива предавања др Саше Павловића, др Драгице Панић Кашански и асистенткиње Сање Попац.

Др Саша Павловић говорио је о нотним издањима бањалучког композитора, односно о “Сабраним духовним делима” и композицији “Хиландар”, која је заправо свечана поема за симфонијски оркестар.

Након поменутих промоција др Драгица Панић Кашански је представила све што је радила катедра за етномузикологију, трагом Владе Милошевића и нових истраживања у етномузикологији.

Асистенткиња Сања Попац је говорила о раду Владе Милошевића у Музеју Републике Српске, гдје је дјеловао скоро десет година, с циљем да се прикаже на који начин се чува и промовише заоставштина Владе Милошевића, али и етномузикологије, као примијењене науке.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана